Angående incidenten KIK-KRIF 6/12

Under matchen Kristianstad-KRIF onsdag 6/12 inträffade en mindre incident på vår ståplatssektion. En äldre man hade en diskussion med en kvinnlig publikvärd där de pratade i munnen på varandra. Supportern ska då ha lagt sin hand på publikvärdens axel och sagt ”lyssna på mig när jag pratar”. Publikvärden har uppfattat det hela som ett strypgrepp och ordningsvakten tillkallades. Supportern och ordningsvakten gick lugnt och sansat ut ur hallen för att diskutera det som hänt.

 

Vår ordförande tog kontakt med ordningsvakten och vi kom gemensamt fram till att den berörda supportern, publikvärden och ordningsvakten skulle prata enskilt för att reda ut vad som hänt. Efter en kortare diskussion tog de berörda parterna varandra i handen och allt ansågs vara utagerat. Supportern var välkommen in i ishallen igen och resterande del utav matchen avlöpte utan problem, supportern på läktaren och publikvärden på sin position intill ståplatssektionen. Vår ordförande pratade även med den berörda publikvärden som ansåg det hela utagerat.

 

Därför är det med stor bestörtning vi läser dagens ”krigsrubriker” i Kristianstadsbladet som tyvärr innehåller rena faktafel som t.ex. att supportern skulle ha blivit avvisad från ishallen.

 

Vår ordförande har idag pratat med Kristianstad IK:s ordförande Christian Falk för att reda ut vad som hänt. Enligt uppgifter från Kristianstad så var publikvärden själv tveksam till att upprätta den polisanmälan om ringa misshandel som är skriven. Efter föregående säsongs stora incident när Nybro besökte Kristianstad så tas sådana här händelser på största allvar, därav polisanmälan. Vi är båda parter överens om att hela den här incidenten här gravt uppförstorad utav media. Båda parter anser härmed att saken är utagerad!

 

Mvh Styrelsen i WhiteAngels